تعمیرکار چیلرهای صنعتی، تراکمی، خانگی، لیزری و جذبی

چیلر ماشینی است که به منظور حذف گرما از سیال، چرخۀ تبرید جذبی یا تراکم بخار را طی میکند. این سیال سپس در تبادل کنندۀ گرما به چرخش درمی آید تا با دریافت گرمای یک قطعه یا جریان، آن را خنک کند (جریانهایی مانند هوا یا آب تصفیه شده).

گرماهای دریافت شده نیز باید به نحوی کنار بروند که گاهی به جای رها کردن این گرما در محیط آزاد، از آن استفاده های مختلف میشود و در نتیجه بازده افزایش می یابد.از آب یا سیال خنک شده میتوان برای خنک کردن یا رطوبت زدایی تجهیزات و اماکن تجاری، صنعتی، و سازمانی در مقیاس متوسط و بزرگ استفاده برد.

تعمیرکار چیلر به چه مهارت های نیاز دارد؟

به دلیل حساسیت و گران قیمت بودن چیلرها، تعمیرکار چیلر بایست مهارت های زیادی را اخذ کرده باشد و با دانش، تجربه، و ابزار کافی وارد عمل شود.در غیر این صورت هزینه گزافی بوجود خواهد آمد. یک تعمیرکار می تواند خدمات مختلفی از جمله تعمیر چیلر، به کار گیری، نگهداری، بازبینی و سرویس و نصب ارایه دهد. همچنین در موارد مختلف بایست از مشاوره های یک تعمیرکار بهره مند شد تا بتوان چیلری مناسب نیاز و شرایط موجود تهیه کرد.

چیلری که از نیاز فراتر باشد نه تنها گران تر و پرمصرف تر است و این ظرفیت بلا استفاده باقی خواهد ماند؛ بلکه تعمیر و سرویس آن نیز هزینه بر خواهد بود. چیلری هم که ضعیف تر از انتظارات شما باشد خریدنش به منزله دور ریختن پولتان است!

مشخصات مهم در هنگام جستجو و خرید چیلرهای صنعتی عبارتند از

هزینه کل چرخه عمر، منبع قدرت، رتبه IP چیلر، ظرفیت خنک کنندگی چیلر، ظرفیت تبخیری، جنس اِواپراتور، نوع اواپراتور، جنس کندانسور، ظرفیت کندانسور، دمای محیط، نوع فن موتور، میزان آلودگی صوتی، جنس لوله ها و اتصالات، تعداد کمپرسورها، نوع کمپرسور، تعداد مدارهای یخچالی، مشخصات مبرد، دمای تخلیه سیال و COP نسبت ظرفیت مبرد با واحد اندازه گیری RT به انرژی مصرف شده توسط کل چیلر با واحد KW برای چیلرهای متوسط تا بزرگ این رقم بایست 3.5 تا 7.0 باشد که این عدد هرچه بالاتر باشد به معنی بازدهی بالاتر خواهد بود. راندمان مبرد اغلب با واحد اندازه گیری کیلو وات در هر تبرید تن (kW / RT) مشخص می شود.

ویژگی هایی از کنترل پانل که باید در هنگام انتخاب بین چیلرهای صنعتی مورد توجه قرار گیرد عبارتند از

کنترل پانل سوار بر دستگاه، کنترل از راه دور، شاخص های خطا، شاخص های دما و شاخص های فشار. ویژگی های اضافی که میتوانند مدنظر باشند سیستم اخطار و دور زدن گاز داغ هستند.چیلرهای قابل شستشو نیز انتخابی مناسب برای استقرار در مناطق دور افتاده و شرایطی هستند که در معرض گرما و گرد و خاکند.

در مواردی که تعمیر چیلر زمان بر است، تعمیرکاران چیلر همچنین میتوانند در نبود این چیلرها راهکارهای موقت را به شما ارائه دهند.مثلا وقتی چیلرها خاموش شده اند یا در دست تعمیرند میتوان از چیلرهای اضطراری استفاده کرد که این روش در صنایع بزرگ یا حساس بسیار مورد استفاده است.

برای اطمینان از بهترین عملکرد سیستم، باید چیلرها به طور دائمی بازرسی و نگهداری شوند. بهتر است بدانیم تعمیرکاران چیلر ضمن حفظ عمر مفید چیلرها چگونه راندمان چیلرها را کنترل کرده یا افزایش میدهند و از خرابی آنها جلوگیری مینمایند.

در اینجا به پنج مورد مرسوم میپردازیم.

اولین مورد، نظارت مستمر و روزانه به گزارش عملکرد چیلر است.طی این روش، خروجی و عملکرد چیلر، روزانه ثبت میشود تا مشکلات سیستم قبل از آنکه هزینه های ثانویه به بار آورند شناسایی شوند. جهت تهیه این گزارش های روزانه، داده های مختلفی جمع آوری میشوند که مهمترین آنها نرخ جریان و دمای کارکرد هستند.این کار روزانه تنها چند دقیقه زمان میبرد و در عوض شما را برای شرایط آتی آماده تر میکند.

دومین روش بازبینی منظم آب مورد استفاده است. انواع مختلفی از چیلرها وجود دارند که برای شرایط متفاوتی مناسب اند؛ ولی متداول ترینشان مدل چیلرهای آب است.
در این دستگاه ها، بایست آب مکرر مورد استفاده قرار گیرد تا از تجمع جرم، خوردگی، و رشد خزه و جلبک جلوگیری شود. برای سیستم های بسته آب نیز به طور منظم از مواد شیمیایی مخصوص استفاده میشود. فیلترها نیز هر سه ماه یک بار باید تعویض گردند تا از تجمع آلودگی ها پیشگیری شود.

سومین موضوع، رسیدگی سریع به نشتی هاست. کوچکترین نشتی در سیستم چیلر میتواند دردسرساز شود.رطوبت های نا به جا میتوانند کار اسیدهای خورنده را راحت تر کنند. همچنین، رطوبت باعث پوسیدگی اجزای چیلر میشود و چیلر را از کار می اندازد. هر سه ماه یک مرتبه اجزا را برای هرگونه نشتی، به دقت بازرسی کنید.

چهارمین روش تمیز کردن اتصالات سیستم است. بازدهی کل سیستم وابسته به راندمان تبادل حرارت در اواپراتور و اتصالات کندانسور است. تمیز نگه داشتن این اتصالات موجب روان کار کردن چیلر میشود.این تمیزکاری با برس زدن یا اعمال مواد شیمیایی انجام میگیرد تا خز و جلبک شکل گرفته یا جرم های انباشته حذف گردند.

پنجمین راهکار، بررسی منظم روغن و مبردهاست. تحلیل و بررسی روغن و مبرد موجود در سیستم میتواند مانع برخی خرابی ها شود. بازرسی مبرد کمک میکند مشکلات حاصل از آلودگی را بیابید و بررسی روغن میتواند باعث آشکار شدن مشکلات پنهان شود؛ مانند مشکلات موجود در جلد کمپرسور یا مقدار اضافی آب موجود در روغن.

برخی از موارد نیاز به تعمیر در مدل های مختلف چیلرها مشترکند که در صورت بروز آنها باید فورا تعمیرکار را باخبر نمایید.

شایع ترین خرابی های چیلر:

نشت مبرد،

کم شدن فریون

 خرابی کمپرسور

 خرابی انواع تبادل کننده های گرما

 فلاشینگ اواپراتور

خرابی پمپها و فن ها از جمله شایع ترین خرابی های چیلرها هستند.

گاهی با وجود کار کردن چیلر، مشتریان ترجیح میدهند چیلر خود را تغییر دهند که جهت تعویض سیستم چیلر نیز بهتر است مشاوره های تعمیرکاران شنیده شود. قاعده کلی برای تعویض این سیستم ها آن است که اگر عمر چیلر از 20 سال گذشته و هر سال به طور میانگین 1000 ساعت کار کرده آن را تعویض نماییم.

در زمینه نصب چیلر از آنجا که برخی شرکتهای فروش، نصب رایگان چیلر را جزو خدمات خود ندارند یا خدمات آنها شامل کشور و شهر شما نیست یا خدمت نصب چیلر را بسیار گران ارائه میدهند، تعمیرکاران مناسبی هستند که این کار را برای شما انجام دهند.

در بحث نصب، به جز نصب و راه اندازی چیلر خدمات متنوع دیگری هم قابل ارایه هستند. سوار کردن چیلر روی یک فریم یا صفحۀ به خصوص، نصب ضربه گیر، اضافه کردن حفاظهایی جهت جلوگیری از ورود آب یا نور خورشید یا سازه های کاهندۀ صدا برخی از این خدماتند.


منبع:

چیلر تهویه


مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها